آموزش کوچینگ

صفر تا صد بیزینس کوچینگ

با خواندن این مقاله، شما پاسخ این سوالات را پیدا می‌کنید.

کوچینگ از کجا آمده است؟

کوچینگ و بیزینس کوچینگ چیست؟

بیزینس کوچ کیست؟

تفاوت بیزینس کوچ با مشاور و منتور چیست؟

 

کوچینگ از کجا آمده است؟

درقرن ۱۵میلادی، مردم روستای کاکس (مجارستان) با ساخت گاری و حمل کالا بین وین و بودابست امرار معاش می‌کردند. در همین زمان یک ارابه ‌سازِ روستایی ناشناخته، یک ارابه‌ی بزرگ‌تر و راحت‌تر‌ ازنمونه‌های موجود آن زمان ساخت که به ارابه‌‌ی کوچ معروف شده بود و مردم و کالاهایشان را سریع‌تر و آسان‌تر به مقصد مورد نظر می‌رساند. این ایده کوچ را به دیگر کشورها گسترش داد و هر کشور با تغییراتی مختصر در نام اصلی، آن را به کار می‌بردند. تا اینکه در زبان انگلیسی به صورت (coach) به کار رفت.

این کلمه وارد عرصه آموزش و سپس وارد عرصه ورزش شد. و کوچ کسی بود که افراد کمک می‌‌کرد که یاد بگیرند، بهتر بازی کنند و برنده شوند. به مرور و با گذشت زمان ، سازمان‌ها و شرکت‌های بزرگ جهان مانند اپل و آی‌ بی‌ ام، به ارزش کوچینگ به عنوان روشی مناسب برای تغییر رفتار سازمان‌ و نیروها برای رسیدن به مقصد دلخواهشان پی بردند.

به دلیل سابقه‌‌ی کم کوچینگ در ایران سوءبرداشت‌هایی در ارتباط با آن صورت می‌گیرد. یک کوچ نیازی ندارد در همه زمینه‌ها تخصص کسب کند و تنها باید متخصص کوچینگ باشد.

 

کوچینگ و بیزینس کوچینگ چیست؟

کوچینگ هنر تسهیل فرایند یادگیری، توسعه و عملکرد یک فرد است. هدف از کوچینگ آن است که توانایی‌ها و مهارت‌های افراد و سازمان‌ها در حالت حداکثری قرار بگیرد. در نتیجه بهره‌وری بیشتری به وجود بیاید و مسیر پیشرفت برای مراجعه کنندگان هموارتر شود.

تعریف فدراسیون بین المللی کوچینگ: کوچینگ، یک همکاری و مشارکت بین کوچ و مراجع است؛ که در طی آن، مراجع با استفاده از تفکر عمیق و خلاقیت خود، توانایی‌های شخصی و حرفه‌ای خود را افزایش می‌دهد.

به زبان ساده بیزینس کوچینگ ترکیب دانش بیزینس و مهارت کوچینگ است و علمی است که صاحبان کسب و کار را توانمند می‌کند تا سریع‌تر و راحت‌تربه اهداف تجاری خود برسند. بیزینس کوچینگ وضعیت فعلی کسب و کار شما را به سمت یک وضعیت بهتر و مطلوب‌تر در آینده می‌‌برد و از مشکلات آتی به دلیل داشتن دید از بیرون پیشگیری می‌کند.

 

بیزینس کوچ کیست؟

کوچ‌ها افرادی هستند که به شما کمک می‌کنند که به آگاهی برسید و مسائل را خودتان کشف کنید و یاد بگیرید. کوچ‌ها هرگز شما را نصیحت نمی‌کنند و به شما راهکار ارائه نمی‌دهند، بلکه آن‌ها با استفاده از ابزارهایی کارآمد در سیستم کوچینگ، به شما کمک می‌کنند تا نقشه راه را برای پیشبرد اهدافتان تعیین کنید و به نتیجه مطلوب برسید.

مربی کسب و کار یا بیزینس کوچ، حامی، راهنما و متخصص شناخت اهداف تجاری و استراتژی‌های دستیابی به هدف است. آن‌ها با بهره‌گیری از استعداد و مجموعۀ تجربیاتشان مسیر موفقیت کسب و کارها را طراحی می‌کنند.

کوچ به مراجعه‌کننده کمک می‌کند که از نقطه A (شرایط فعلی) به نقطه B (شرایط مطلوب یا هدف نهایی) دست یابد و در کل این مسیر در کنار فرد است. کوچ کمک می‌کند تا بتواند بهترین تصمیم‌ها را بگیرد و بهترین مسیر را طی کند.

کوچ ها به شما نشان می‌دهند که چه اهدافی را برای توسعه کسب و کار خود باید دنبال کنید و شما را به اقداماتی سوق می‌دهند که سود را افزایش می‌دهد. آنها به شما میدان می‌دهند تا کسب و کار خود را بدون توقف به سمت جلو برانید.

کوچ صرفا به معنای مشوق نیست بلکه کسی است که شما و شیوه‌های مدیریتی کسب و کارتان را به چالش می‌کشد تا بهترین نتیجه ممکن را درزمینهٔ کاری داشته و در راستای اهداف بیزنسیتان حرکت کنید.

یک بیزینس کوچ یا مربی کسب و کار، با استفاده از مهارت و هنر مربی‌گری، به شما در عبور از موانعی که در مسیرتان قرار دارند، یاری رسانده و در مسیری هدایتتان می‌کند که بتوانید از پتانسیل‌هایتان به بهترین شکل ممکن استفاده کنید. کوچ مانند کاتالیزوری  برای افزایش عملکرد افراد در مسیر درست عمل می‌کند.

 بیزینس کوچ شما را به عنوان یک مدیر کسب و کار متقاعد می کند تا:

  •  هدف خود را شفاف بیان کنید.
  •  نقش‌های سازمانی را انتخاب کنید.
  • فرآیند مدیریت را برنامه‌ریزی کنید.
  • چطور از تمام این ها نتیجه ‌گیری کنید.
  • و چطور نتایج را تحلیل کرده و در راستای اهداف سازمان به کار بگیرید.

کوچ همان همراه موفقیت شماست.

 

تفاوت بیزینس کوچ با مشاور و منتور چیست؟

در استفاده روزانه اغلب تمایزی بین کوچ، مشاور و منتور قائل نمی‌شویم، به شکلی که مرز بین آن‌ها به خوبی مشخص نیست؛ این موارد در عین حال که باهم همپوشانی دارند متفاوت نیز هستند و نباید یکی فرض شوند.

 

تفاوت بیزینس کوچ و مشاور

بیزینس کوچینگ نه مشاوره است و نه درمان! اینکه می‌گویند کوچ مانند مشاور در جریان کسب و کار و برندینگ شما حضور دارد، درست نیست.

مشاور معمولا فردی است که در حوزه خاصی تبحر دارد و بیشتر به ارائه راه‌حل در مساله‌‌ای تمرکز دارد. مشاور با مراجع ها همکاری می‌کند تا مشکل آن ها را حل نموده و وقتی این مساله از بین برود همکاری مشاور با مراجع تمام خواهد شد. در واقع، مشاور خارج از حوزه تخصصی خود با مراجع همکاری نمی‌کند.

 کوچ از رویکرد جامع‌تری استفاده می‌کند. موقعیت مورد نظر را به همراه مراجع بررسی کرده و دوش به دوش مراجع حرکت می‌کند. در واقع، کوچ لزومی ندارد که خودش یک کارشناس در کسب و کار مراجع باشد. خود مراجع ، کارشناس است. کوچ به همراه مراجع و با استفاده از دانش و تخصص خود او به راه حل می رسد.

 

تفاوت بیزینس کوچ و منتور

منتورها تجارب بیشتری نسبت به مراجع ها دارند. منتور هم دانش و تخصص خود را ارزانی می‌کند و هم در نقش مشاور ظاهر شده و هم می‌تواند افراد را راهنمایی کند. آموزش‌های منتور هم رسمی و هم غیررسمی می‌باشند. منتور، متخصص اصلی در زمینه کسب و کار مراجع ‌هاست. منتور شخصی است که دارای تجربه در یک زمینه‌ی تخصصی است و می‌تواند به شخص دیگری که تجربه‌ی کمتری در همان زمینه دارد کمک کند.

دانش، توصیه و منابعی که منتور با فرد در میان می‌گذارد بستگی به اهداف رابطه‌ی منتورینگ دارد. ممکن است منتور اطلاعاتی را راجع به مسیر شغلی خود به فرد بدهد یا بیشتر به دنبال پشتیبانی کردن احساسی، دادن انگیزه و بازی کردن نقش یک الگو باشد. کمک به کشف ظرفیت‌های جدید در هر شغل، هدف‌گذاری صحیح و شناسایی منابع نیز می‌تواند در حوزه‌ ی عملکرد منتور قرار بگیرد.

اما کوچ کسب و کار، حوزه‌های مختلف صنایع را پوشش می‌دهد. نوع برخورد او با کلاینت یا مراجع نیز هموارکننده یا تسهیل‌گر است و مداخله او نسبت به منتور بسیار کمتر است.

دیدگاه ها بسته شده اند.