هدف گذاری به روش Smarter

هدف گذاری به روش Smarter

وقتی پای هدف‌گذاری وسط می‌آید، بیشتر آدم‌ها فکر می‌کنند همین که هدفشان را روی کاغذ بنویسند، هدف گذاری انجام شده و کار تمام است؛ در حالی که سخت در اشتباه بوده و هستند. هدف گذاری مدل‌های مختلفی دارد که در این مقاله می‌خواهیم درباره‌ی هدف‌گذاری هوشمند یا اسمارتر صحبت کنیم.

هدف گذاری مهارتی است که فرد به‌ واسطه آن‌ می‌‌تواند وضعیت مطلوب و رضایت بخش‌آینده‌اش را (به ‌صورت کاملاً کاربردی) مشخص و شفاف کند.

هدف گذاری با این روش ۷ ویژگی دارد:

Specific یا مشخص (S):

هدف شما باید کاملا واضح و مشخص باشد؛ جزئیات به شما کمک می‌کند تا انتظار بیهوده از خود نداشته باشید و بدانید باید چه کاری انجام دهید در غیر این صورت شما نمی‌توانید بر روی تلاش‌هایتان تمرکز کنید و انگیزه لازم برای ادامه دادن را از دست خواهید داد.

دنبال به دست آوردن چه چیزی هستید؟

Measurable یا قابل اندازه گیری (M):

اینکه هدف شما قابل اندازه گیری باشد، بسیار نکته مهمی است چرا که به شما کمک می‌کند تا میزان پیشرفت خود را اندازه گیری کنید. این کار انرژی شما را تا رسیدن به هدف حفظ می‌کند.

قرار است به چه عدد و رقمی از فروش برسید؟

Attainable یا دست یافتنی (A):

هدف شما، برای شما باید واقعی و دست یافتنی باشد. به عبارتی، هدف باید توانایی‌های شما را افزایش دهد (چالش برانگیز باشد) اما درعین حال امکان پذیر هم باشد.

عددی برای فروش در نظر بگیرید که شدنی و قابل دستیابی باشد و نه یک عدد خیلی دور و نشدنی.

Relevant یا مرتبط (R):

در این مرحله باید دقت کنید که آیا هدف انتخاب شده با شرایط شخص شما همخوانی دارد یا خیر؟ آیا این هدف با شخصیت، توانمندی ها و ارزشهای کاری و شخصی شما ارتباط دارد؟

مرتبط انتخاب کردن، احتمال رسیدن شما را به هدف افزایش می‌دهد.

Time Bound یا زمان بندی شده (T):

مشخص کردن یک زمان دقیق برای هدف، نیاز به اقدام و عملگرایی را تقویت می‌کند، تمرکز شما را برای دستیابی بالا برده و رسیدن به نتیجه را امکان پذیر می‌کند.

در چه تاریخی باید به هدفتان برسید؟

Evaluated یا قابل ارزیابی (E):

مسیر رسیدن به هدفی که تعیین می‌کنید باید قابل ارزیابی باشد. فرآیند پیشرفت و حرکت به سمت هدف را به صورت مستمر (روزانه ، هفتگی و ماهیانه) ارزیابی کنید.

چه کارهایی باید انجام دهید تا به هدفتان برسید؟

Revisable یا قابل تجدید نظر (R):

ممکن است به هر دلیلی مجبور باشید هدف یا رویکرد رسیدن به هدف را تغییر بدهید و یا اصلاح کنید تا بتوانید به بهترین شکل به آن دست پیدا کنید.

اعمال چه تغییراتی مسیر رسیدن به هدف را بهبود می‌بخشد؟

حالا که نحوه هدف‌گذاری را یاد گرفته‌اید، می‌توانید اهدافتان را درست و متناسب با شرایط شخصی خودتان تعیین کنید.

دیدگاه ها بسته شده اند.